Vinn 100.000 ved å sortere kartongen

Vinn 100.000 ved å sortere kartongen

Jo da, returkartonglotteriet lever fortsatt i beste velgående. Hver kartong du leverer inn til kildesortering kan bli et lodd i trekningen om premier på 10.000 og 100.000 kroner. Det eneste du trenger å gjøre er å skrive på navn og telefonnummer.

Foto: Fartein Rudjord

Onsdag 08/09/21

Og det er ikke bare melkekartongen som fungerer som et lodd i trekningen. Også juicekartonger, fløte, vin, yoghurt, kartonger med hakkede tomater, pudding, saus og lignende kartonger for flytende vaske- og skyllemiddel kan du skrive navnet ditt på. 

Korken kan sitte på emballasjen du leverer inn, den blir sortert bort senere. Det samme gjelder plast eller aluminiumsbelegget på innsiden. 

Slik deltar du

Skyll, tørk og brett sammen kartongen. Du kan levere kartonger enkeltvis for å delta i trekningen av ti tusen kroner, eller du kan stappe minst seks kartonger oppi en syvende for å kunne vinne 100.000 kroner. Valget er ditt! 

For skolemelk-kartonger må du brette fire kartonger oppi en femte, da er du med i trekningen av 10.000 kroner. 

Skriv ditt eget navn og telefonnummer på kartongen, eller skriv opp en forening eller organisasjon du ønsker skal vinne. 

Kast kartongene med resten av papp- og papiravfallet i beholder med blått lokk. 

Slik foregår trekningen 

Det trekkes kubber og kartonger hvert kvartal på 86 forskjellige steder over hele landet. Antallet som plukkes ut bestemmes av innbyggertall. På hvert sted trekkes det mellom en og syv kubber, hos GiR trekkes det to kubber hvert kvartal. 

Disse går videre til en nasjonal trekning hvor man trekker både enkeltkartonger og kubber. 

Det er 30 premier på 10.000 kroner, og 1 premie på 100.000 kroner i kvartalet. Til sammen deles det ut premier for 1,6 millioner kroner.

Alle vinnere i vårt dekningsområde kontaktes av oss i GiR. 

Miljøet vinner uansett

Selv om du ikke har blitt trukket ut i Returkartonglotteriet enda, kan du trøste deg med at miljøet vinner hver gang. Alle kartonger som leveres inn presses sammen til «baller» og selges til papirfabrikker. Kartongene kvernes og tilsettes vann før papirfibrene renses, tromles og presses og kan bli til nye papp- og papirprodukter. Din gamle melkekartong kan derfor bli din nye pizza- eller cornflakeseske. 

Visste du at? 

... fibrene i en drikkekartong kan gjenvinnes opptil syv ganger?

... vi nordmenn forbruker over to millioner drikkekartonger daglig? Totalt er forbruket på rundt 714 millioner kartonger, som tilsvarer 20.000 tonn. 

... i 2019 ble 61,2 % av drikkekartongene materialgjenvunnet, og 32,2 % ble energiutnyttet? Det betyr at 93,4 % av drikkekartonger i Norge blir til nye papirprodukter eller energi. 

... drikkekartonger lages av jomfruelig fiber, som betyr at det er første gangen de brukes.

... blant vinnerne i returkartonglotteriet som kan identifiseres er det 60 kvinner og 36 menn. 

Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY