Returkartonglotteriet

Miljøet vinner garantert – kanskje vinner du også?

I 2022 kan du vinne hovedpremien med både kubber og enkeltkartonger.

Fra 1. januar 2022 kan alle som skriver navn og nummer på drikkekartongen sin og leverer den i papirinnsamlingen, være med i trekningen av 100.000 kroner.

I 25 år har nordmenn skylt, brettet og stappet drikkekartonger for å delta i Returkartonglotteriet i regi av Grønt Punkt Norge. Med navn og nummer utenpå kartongen har hundretusenvis av nordmenn håpet på å bli den heldige vinneren av 10.000 eller 100.000 kroner. Nå blir det enda enklere for flere å konkurrere om hovedpremien på 100.000 kroner , sier lotteriansvarlig Gunnar Moen i Grønt Punkt Norge.  Fram til nå har det bare vært mulig å stikke av med hovedpremien ved å levere kartongkubber. I 2022 kan du vinne hovedpremien med både kubber og enkeltkartonger.

Hvert år deler Grønt Punkt Norge ut 1,6 millioner kroner i Returkartonglotteriet. Alle som vil kan delta, og vi trekker vinnere blant privatpersoner, skoler, barnehager, idrettslag eller organisasjoner. Alt du må gjøre er å skrive navn og nummer på drikkekartongen og kildesortere den.

I våre kommuner (Eidskog, Kongsvinger, Sør-Odal og Nord-Odal) skal kartongene legges i beholderen med blått lokk, sammen med annen papp og papir.

Det blir delt ut 120 premier på 10.000 kroner og 4 premier på 100.000 kroner i året.

Slik deltar du!

  • Åpne og skyll kartongen.
  • La den renne av seg.
  • Press den flat og skriv navn og nummer på kubben eller enkeltkartongen.
  • Du kan delta med alle typer drikkekartong i alle størrelser. Også kartongene som tåler væske og inneholder bønner, knuste tomater, sauser, puddinger og til og med vaskemidler kan delta.
  • Kartongene legges i beholderen med blått lokk, papp og papir.
  • Fire ganger i året trekkes vinnere.
  • Kartongene trekkes først lokalt på 80 forskjellige steder over hele landet. Avhengig av innbyggertall, trekkes det ut mellom én og syv kartonger, til sammen rundt 180 kartonger i hvert kvartal.
  • De lokale vinnerne går videre til en nasjonal trekning hvor det trekkes 30 vinnere av 10.000 kroner og 1 vinner av 100.000 kroner.