Fem fordeler med digital tømmekalender

Fem fordeler med digital tømmekalender

Fra og med 2020 vil vi tilby digital kalender for henting av avfall. Her får du fem grunner til at dette er positivt både for deg, for oss og for miljøet.

 

Fra og med 2020 vil vi i Glåmdal Interkommunale Renovasjonsselskap tilby digital tømmekalender. Dette vil gjøre det enkelt for alle innbyggere i Kongsvinger, Eidskog, Nord- og Sør-Odal å vite når vi kommer for å hente deres avfall. Lurer du på hva dette vil bety for deg i praksis? Her gir vi deg fem gode grunner til hvorfor digitalisering av tømmekalenderen er positivt, både for deg som kildesorterer og for oss som samler inn avfall.

Les også mer om digitaliseringen av tømmekalenderen her.

1. Reduserte kostnader

Det er ikke til å stikke under stol at alle liker ting som er gratis, og den digitale tømmekalenderen vår er naturligvis helt kostnadsfri for deg som abonnent. Kalenderen kan du laste ned gratis fra våre nettsider, og enten lagre den på din digitale enhet eller skrive den ut dersom du ønsker det.

Også for oss i GiR vil digitaliseringen av tømmekalenderen medføre reduserte utgifter. Når vi ikke lenger behøver å sende ut papirutgaver av kalenderen til alle innbyggere i vårt dekningsområde, sparer vi nemlig store portokostnader. Dette kommer kundene våre til gode i form av redusert renovasjonsgebyr.

Vil du ta en nærmere titt på vår digitale tømmekalender? Du finner den på våre hjemmesider.

2. Du har alltid 100 % oppdatert informasjon

Med en digital tømmekalender vil det være enklere for oss å oppdatere informasjonen om når ditt avfall hentes, dersom det skulle bli behov for det. For at det skal bli så enkelt som mulig for deg å holde deg oppdatert på våre hentetider, vil kalenderen også være tilgjengelig gjennom vår app. Via appen kan du finne ut når ditt avfall skal hentes neste gang – akkurat når du lurer på det.

Vil du laste ned vår app til din telefon? Du finner den hos både Apple Store og Google Play.

3. Brukervennlig søkefunksjon

Med den digitale kalenderen er det enkelt å finne frem til hentetider for akkurat din husstand. På nettsidene våre vil du finne en brukervennlig søkefunksjon, der du kan legge inn din adresse og få opp all nødvendig informasjon om henting av avfall. Dermed er det lett å følge med, og du kan planlegge din kildesortering på best mulig måte.

4. Kutt i papirforbruket

Når vi kun har hatt fysisk utsendelse av tømmekalenderen, har vi vært nødt til å trykke opp og distribuere kalendere på papir til alle husstander i våre fire kommuner. Dette er papir som på et tidspunkt uansett vil havne i søppelet. Med den digitale kalenderen tilgjengelig vil vi ikke lenger fulldistribuere tømmekalenderen. Dermed får vi et kutt i papirforbruket, noe som er bra for miljøet.

Vi tror også at flertallet blant forbrukerne vil være positive til å få mindre papir i sine postkasser. Noen kan nok kjenne seg igjen i at kalenderen forsvinner blant andre papirer eller havner i papiravfallet med en gang den kommer. Den digitale kalenderen er alltid tilgjengelig, og du vet alltid hvor du har den.

5. Redusert transportbehov gir miljøeffekt

Et annet aspekt som vil gi positiv miljøeffekt, er at behovet for transport knyttet til distribusjon reduseres betraktelig. For at papirkalenderen skal havne i forbrukerens postkasse, må den naturligvis også kjøres dit. Det er ikke nødvendig når kalenderen er digital. Jo færre transportetapper som kreves for at vi skal få utført vårt arbeid, desto mindre blir også miljøkostnadene ved vår totale virksomhet.

Kontakt oss

Har du spørsmål om vår digitale tømmekalender? Kontakt oss gjerne for mer informasjon og svar på alt du måtte lure på.

Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY