Nå kan du vinne 100.000 kroner på denne!

Fra 1. januar 2022 kan alle som skriver navn og nummer på drikkekartongen sin og leverer den i papirinnsamlingen, være med i trekningen av 100.000 kroner.

I 25 år har nordmenn skylt, brettet og stappet drikkekartonger for å delta i Returkartonglotteriet i regi av Grønt Punkt Norge. Med navn og nummer utenpå kartongen har hundretusenvis av nordmenn håpet på å bli den heldige vinneren av 10.000 eller 100.000 kroner.

Nå blir det enda enklere for flere å konkurrere om hovedpremien på 100.000 kroner , sier lotteriansvarlig Gunnar Moen i Grønt Punkt Norge.  Fram til nå har det bare vært mulig å stikke av med hovedpremien ved å levere kartongkubber. I 2022 kan du vinne hovedpremien med både kubber og enkeltkartonger.

RETTFERDIG FOR ALLE
Bakgrunnen for endringen er todelt. Etter hvert som sorteringsteknologien har utviklet seg, har flere kommuner automatiserte anlegg som ikke ønsker å få de tradisjonelle kubbene med drikkekartong inn på rullebåndet. Disse foretrekker at drikkekartongen leveres én og én.

Grønt Punkt Norge ønsker at lotteriet skal være rettferdig for alle, og gi like mange vinnersjanser uansett hvor du bor. Derfor endrer de reglene så alle kan være med i konkurransen om hovedpremien.

Retukartonglotteriet ble innført for å gi folk ekstra motivasjon til å kildesortere drikkekartongen sin. Vi håper at regelendringen også vil motivere enda flere til å delta. Selv om det aller viktigste hverken er å vinne eller delta i lotteriet, men å kildesortere kartongen.

DETTE ER RETURKARTONGLOTTERIET

  • Skyll kartongen, press den flat og skriv navn og nummer på kubben eller enkeltkartongen.
  • Du kan delta med alle typer drikkekartong i alle størrelser. Også kartongene som tåler væske og inneholder bønner, knuste tomater, sauser, puddinger og til og med vaskemidler kan delta.
  • Kartongene legges i beholderen med blått lokk, papp og papir.
  • Fire ganger i året trekkes vinnere.
  • Kartongene trekkes først lokalt på 80 forskjellige steder over hele landet. Avhengig av innbyggertall, trekkes det ut mellom én og syv kartonger, til sammen rundt 180 kartonger i hvert kvartal.
  • De lokale vinnerne går videre til en nasjonal trekning hvor det trekkes 30 vinnere av 10.000 kroner og 1 vinner av 100.000 kroner.
  • Totalt er det 124 vinnere i Retukartonglotteriet hver år.

Endring i regelverket i Returkartonglotteriet.

Nå kan du vinne hovedpremien på 100.000 kroner både for kubber og enkeltkartonger.

Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY